ACTA ASSEMBLEA ORDINÀRIA TELEMÀTICA CURS 2020-2021  

16 de octubre de 2020  

 1. BENVINGUDA  

La presidenta dóna la benvinguda als assistents, els dóna les gràcies per la seva  assistència, felicita l’escola per la feina que fa cada dia, dóna la benvinguda a la Gna. Lluisa i Marneth. A continuació explica com funcionarà la reunó de manera telemàtica, ja que hi ha membres de la junta que estan a casa seva i d’altres a la Sala Pare Josep Tous.També es demana que les preguntes i els aclariments es deixin pel final , per una millor fluïdesa. Tot seguit presenta els membres que formen la taula.  

Seguidament comencem l’Assemblea seguint l’Ordre del Dia.  

 1. APROVACIÓ DE L’ACTA ANTERIOR  

L’Acta de l’Assemblea de l’any anterior, celebrada el dia 20 de setembre 2019, ha estat  exposada públicament a la porteria de l’escola i a la web de l’AMPA, segons estableixen els estatuts, sense  cap esmena. Per tant, es dóna per aprovada aquesta acta.  

 1. PRESENTACIÓ JUNTA DIRECTIVA ACTUAL I ENTRANT  

La junta actual està formada per:  

President: Francina Romeu  

Vice President: Ton Colom  

Secretària: Nuria Jorge  

Tresorers: Farners Fontbona  

Vocals:

Roser Romà  

Laia Borrega  

Inés Olivares  

Eva Cano  

Núria Bosch  

David González  

Diego Grande

Nova incorporació curs 2020-2021: Nuria Argelich 

Han causat baixa enguany: Mireia Montfort i Susana Olivares. 

Agraïm la seva implicació durant tots els  anys que han format part de la Junta.  

 

S’aprofita l’avinentesa per a fer una crida a tothom que tingui ganes i vulgui col·laborar  amb l’AMPA. Ens agradaria donar a conèixer la nostra tasca i la necessitat de noves  incorporacions per tal de repartir-nos feines i desenvolupar les activitats com fins ara.  Es manifesta que si algú està interessat es pot comentar al final o, en qualsevol  moment a les trobades mensuals  a les 21  hores, avisant a qualsevol membre de la junta actual.  

Presentada la junta es passa al següent punt. 

 1. BENEFICIS PER SER SOCI DE L’AMPA  

S’explica que per ser soci de l’AMPA només cal pagar la quota de 27€ per família,  repartida en tres rebuts bancaris els mesos de novembre, febrer i maig per import de 9€  cada rebut.  

Aquest serà el decè any consecutiu que no farem cap increment en la quota.  

Les bonificacions que tenen les famílies sòcies de l’AMPA:  

Les famílies sòcies de l’AMPA gaudeixen de:  

 Accés a les activitats extraescolars i casals  

 Medalles i/o diplomes i/o petit obsequi a tots els alumnes que han acabat les  activitats extraescolars.  

 Serveis d’acollida de 15h a 17h a preu reduït l’últim dia del 1r i 2n trimestre .  

 Descomptes en la compra dels llibres.  

 1 Tiquet gratuït per a la xocolatada del Pessebre Vivent per la família sòcia.  

 1 Tiquet gratuït per al sopar de final de curs per la família sòcia.  

 Orla gratuïta en finalitzar l’ESO.  

Quant a propostes per ampliar les bonificacions a les famílies sòcies, comenta q ens  agradaria que es féssin arribar els suggeriments i els estudiarem juntament amb les  propostes que ja estem treballant. Si tenim novetats s’informarà ben ràpid.  

I per acabar, quatre puntualitzacions econòmiques:  

 L’any fiscal és de setembre 2019 a agost 2020 .  

 Les activitats extraescolars i casals es realitzen en compliment de la legislació  vigent i assegurances tant a nivell laboral com fiscal dels monitors.  

 Actualment l’AMPA no rep cap tipus de subvenció per part de l’ajuntament, però si 1000€ del Consell Català de l’Esport que invertim en material esportiu de les extraescolars i per l'escola.  

 Finalment, s’aprofita per comentar que disposem d'una economia sanejada i que  per qualsevol consulta sobre el balanç econòmic tenim els llibres a disposició.

Es comenta que aquest any amb el tancament de les escoles a la segona quinzena de març a causa del COVID, no es van girar els rebuts de les extraescolars dels mesos següents ni l’últim rebut de la quota de socis.

Cada any l’AMPA intenta fer una aportació a l’escola.  

Fa 4 anys vam instal·lar dues taules de pícnic al pati de l’escola.  

Fa 3 anys vam socialitzar els llibres de religió per als alumnes del cicle mitjà i superior de  primària i alguns llibres de lectura de l’ESO. L’any passat vam socialitzar els llibres de  religió de tota la ESO. També vam oferir un descompte addicional als alumnes d’infantil  i cicle inicial en la compra del material del nou projecte Entusiasmat.  

L’any passat vam fer la instal.lació per al muntatge de 3 equips d’aires acondicionats i  hem instal·lat una de les màquines. Aquest curs  tenim previst instal.lar les 2 màquines  restants. Cada any també participem econòmicament amb la compra dels regals del tió. 

 1. RESUM ACTIVITATS CURS ANTERIOR I PRESENTACIÓ D’ACTIVITATS  2019-2020  

S’explica que l'AMPA col·labora amb l'Escola i organitza diferents activitats durant l'any:  

PESSEBRE VIVENT/ FESTA NADAL:  

Degut a la situació que vam viure el curs passat i que encara arrosseguem, el Pessebre vivent va ser una de les poques activitats que vam poder fer.L’edició de l’any passat va tenir com a gran novetat, la nova localització a la Font Cuitora, que va tenir molt bona acceptació per part de la gent, per part nostre i de l’escola, ja que facilita molt el tema logístic i de muntatge. Una altre iniciativa que es va dur a terme i que fou un èxit, va ser la venda de tiquets per recaudar diners per l’ Marató de TV3 i es va sortejar una panera. Anteriorment la panera es sortejava amb els tiquets venuts de la xocolatada.

Pel que fa a la Festa de Nadal, l’Eucaristia que tradicionalment es feia el mateix dia del Pessebre, el curs passat es va fer el dijous següent ( 19 de desembre ).

Aquest any però probablement aquest tipus d’activitat, en el mateix format no es podrà fer. A dia d’avui l’escola està pensant  alternatives i l’AMPA estem oberts a col.laborar en el que sigui necessari 

SOPAR I FESTA DE FINAL DE CURS:  

Aquesta any no vam poder organitzar la festa de final de curs degut la pandèmia. Igualment fem un breu resum del que orgamitzem per si hi ha famílies noves i si aquest curs es pot fer. En aquesta activitat totes les famílies sòcies de l’AMPA també gaudeixen d’un tiquet gratuït que han de retirar a la porteria de l’escola.S’explica a les noves famílies que l’Escola i els alumnes preparen amb molta il·lusió una sèrie d’actuacions que ens  ofereixen a nosaltres, les famílies. 

En el transcurs d’aquesta festa, l’AMPA entrega les medalles i/o diplomes i un petit  obsequi a tots els alumnes que han acabat les activitats extraescolars realitzades a  l’escola.  

A continuació, l’AMPA organitza el sopar i després ballem una mica amb un grup  d’animació musical.  

Volem aprofitar també avui per donar les gràcies pel vostre suport i col·laboració en  aquest acte. Com a organitzadors és espectacular veure com mentre els membres de 

l’AMPA elaborem i servim el sopar, les famílies col·laboreu en el muntatge i  desmuntatge de tota la infraestructura que suposa organitzar un sopar per a unes 400  persones. És un acte amb una alta participació però us assegurem que amb la vostra  ajuda, cada any és més fàcil organitzar-ho i us en volem donar les gràcies. 

 

Aquest any depenent de la situació de la pandèmia veurem què es pot fer.

 

A continuació, el responsable de cada àrea va explicar les activitats realitzades durant el  curs 2019-2020 i les noves propostes per al curs 2020-2021.  

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS:  

Es valora molt positivament la participació a les extraescolars del curs passat. Van haver hi 68 inscripcions.  

S’informa que per aquest curs hem canviat d’empresa organitzadora de les  activitats extraescolars.Es diu ANIMANS i ella mateixa gestionarà tant les inscripcions com els cobraments de les mensualitats.  

Per a aquest curs 2020/2021 oferim:  

- Psicomotricitat  per infantil-  

- Poliesportiu per a Primària  

- Taekwondo dirigit a les 3 etapes: infantil, primària i ESO. La continuarà portant  a terme la mateixa monitora que el curs passat, la Susana Llanes.  

- Sensibilització musical  

-Anglès. aquesta activitat la realitzaran monitores especialitzades en  l’aprenentatge de llengües estrangeres, en aquest cas l’anglès fomentant més la  part oral.  

      - Circ

A dia d’avui les inscripcions ja estan realitzades perquè les activitats ja han començat. Les extraescolars que s’estan realitzant són Anglès i Taekwondo.

La situació actual de pandèmia ha obligat a extremar mesures, però podem garantir que els monitors segueixen extrictes protocols. 

 

Hi ha uns requisits per a accedir a les activitats extraescolars, que ara us recordem:  - La família ha de ser Sòcia de l’AMPA.  

- Ha d’estar al corrent de pagament de la quota de l’AMPA.  

El cobrament d’aquestes activitats extraescolars serà mensual, amb un rebut el dia 10- 15 de cada mes al núm. de compte indicat durant les inscripcions.  

 

IMPORTANT:  

- Els infants i joves que van fer activitats durant el curs passat tenen preferència a l’hora d’obtenir plaça.  

- Us informem que els monitors recolliran els alumnes a les 17 hores a les seves classes i els portaran a l’edifici Pare Tous. Les famílies els podeu venir a recollir un cop finalitzada l'activitat per la porta del Carrer Sant Francesc. Per la resta d’horaris, els alumnes entraran  per la porta del Passatge de la Curanya i també sortiran pel Carrer Sant Francesc. Demanem màxima puntualitat. 

 

- L'últim dia de cada trimestre, tot i fer només horari de matí, NO hi haurà  activitats extraescolars.  

SERVEI D’ACOLLIDA:  

Des de fa 3 anys l’AMPA ofereix el servei d’acollida per a l’última tarda del primer i segon trimestre en horari de 15 a 17. Durant aquestes jornades es fan activitats i jocs dirigits per monitors. Aquest curs s’està plantejant la possibilitat de fer algun taller temàtic relacionat amb les festes de Nadal i Setmana Santa  alguna altra activitat a l’aire lliure. Tan bon punt tinguem més informació us la farem arribar a través d’una circular.

XERRADES:  

Pel que fa tema xerrades d’aquest curs passat s’han vist alterades pel COVID-19. De cara aquest curs, encara no podem donar informació.

Explicar que degut a la baixa assistència i al cost de les xerrades, ens vam posar en contacte amb les altres AMPAs del poble, per organitzar les xerrades conjuntament.

Un cop comentada i feta la proposta, vam arribar a la conclusió, que les xerrades quedaven englobades dins del PEE (PLA EDUCATIU DE L'ENTORN), on cada AMPA proposa diferents xerrades i entre tots se n'escull una.

 Igualment des de la Junta estem oberts a estudiar totes les propostes de xerrada que ens traslladeu.

SORTIDES EN FAMíLIA:  

El curs passat teníem programada una sortida pel 18 de març tres dies després del confinament total, per això la vam anul·lar. Es tractava d’una Eco caminada pels voltants del poble, amb la intenció de recollir la brossa que trobem pel recorregut, així deixàvem un entorn més net tot inculcant als nostres fills i filles  el respecte cap a la natura. Ens agradaria poder-la fer durant aquest curs, però haurem d’estar atents a la evolució de la pandèmia  i dels consell del Departament sobre aquestes activitats

 

MANTENIMENT TRÍPTIC DE L’AMPA 

El curs passat vam revisar i editar el tríptic de l’AMPA per entregar-lo a les famílies de nova incorporació a l’escola i la idea és també entregar-lo el dia de la jornada de portes obertes de l’escola, si es poden fer.  

COMPRA DE LLIBRES:  

La venda de llibres de text s’organitza bàsicament per donar un servei a les famílies, com per exemple que els alumnes es trobin els seus llibres a sobre la seva taula el primer dia d’escola. Com a novetat, aquest any s’ha gestionat també la compra de llicències digitals a primària, degut a les circumstàncies especials derivades del COVID.

En el cas de la ESO no hem gestionat la comanda de llibres, perquè aquest any la ESO no n’utilitza.

 És una gestió que, conjuntament amb l’escola, ens ha permès reduir el cost dels llibres i cada cop són més les famílies que sol·liciten els llibres amb nosaltres.

 Els últims anys s’han anat socialitzant llibres per poder reduir el cost dels llibres a les famílies. Per aquelles famílies que no són sòcies de l’AMPA se’ls socialitza també el llibre però se’ls cobra una aportació econòmica per llibre socialitzat que ens serveix de quota de manteniment

CASAL DE NADAL, SETMANA SANTA i CASAL D’ESTIU:  

Pensant amb els nens i amb les famílies de l’escola, i tenint present el tema de la conciliació familiar, s’organitza el casal de Nadal, Setmana Santa i Estiu. Ha tingut molt bona acollida.

Enguany organitzarà els casals l’empresa ANIMAN’s, empresa dedicada al sector de l’esport i lleure i encarregada també de l’acollida al matí i les extraescolars de l’escola.

Les activitats que s’ha realitzat han sigut tallers, obres de teatre, cançons, jocs de taula, cinema, sortides pel poble, activitats esportives, jocs d’aigua, entre altres.

S’han organitzat acampades a l’escola, instal.lació de piscines, etc.

L’horari del casal é de 9 a 13h i s’ha ofert també el Servei d’Acollida al matí de 8 a 9h per tal d’aconseguir arribar a les necessitats de cada una de les famílies.

Les edicions de Setmana Santa i Estiu no es van poder oferir el curs passat degut a la Covid19. Si no sorgeix cap imprevist, la idea per aquest any és oferir aquest servei per Nadal, Setmana Santa i Estiu (incloent 1 o 2 setmanes de setembre en funció del calendari).

 

I en principi res més, animar a les famílies que ho necessitin a inscriure els nens al casal, que tot i que el punt de trobada sigui a les instal.lacions de l’escola i ens pot semblar que els nens necessiten “un canvi d’aires” i sortir de l’ambient habitual, tenim l’experìència de ja fa dos anys que tant els nens com les famílies inscrites ens han transmès una opinió MOLT POSITIVA de l’activitat.

 

XOCOLATADA SOLIDARIA  

Per la investigación del cáncer infantil. A mitjans de febrer, Dia Internacional del Càncer Infantil. Per recaptar fons per a la investigació d’aquesta malaltia a l’Hospital Sant Joan de Déu.

L’organitzem AMPA i Escola.

Recaudat: 516,64€ al curs 2019-2020

Des de l’AMPA s’intentarà promoure almenys una festes solidaria durant el curs.I aquest curs que ve, estem estudiant quin format fes pot fer, per tal de no perdre una acció solidaria com aquesta.

LOTERIA DE NADAL:  

Els darrers anys, l’AMPA reserva un número de loteria a l’Administració de Loteries de Capellades i les famílies interessades poden apropar-se a aquesta administració per adquirir un dècim.

 Aquest any continuem amb el mateix i el número reservat és 73.509.

WEB i EMAIL:  

Web: Pàgina interactiva que pretén ser la via d’informació i comunicació entre les famílies i l’AMPA.

Durant l'any passat ens hem dedicat a mantenir actualitzada la web amb totes les activitats en les quals ha participat l’AMPA, això ha servit per a estructurar la navegació de la web per als anys successius.

 

Per a l'any actual hem procedit a la migració de l'actual web a una plataforma més moderna, amb diverses millores, entre les quals cal destacar que està adaptada per als dispositius mòbils, tindrà un cercador i es sincronitzaran les notícies amb el Facebook.

 

En els pròxims dies la posarem en línia

A través d’aquest portal, les famílies podrían:

 • llegir les notícies de les activitats que l’AMPA realitza,
 • cumplimentar la butlleta per a les inscripcions a les activitats extraescolars.

A més a més, es poden trobar informacions com:

 • Notícies i activitats de l’Escola,
 • Informació sobre les activitats extraescolars, casals
 • el calendari escolar,
 • I altres informacions.

 

Aquesta pàgina està enllaçada directament amb la web de l’escola.

 

A part de la web, tenim a la vostra disposició 4 correus electrònics per tal que les famílies us pugueu comunicar amb nosaltres:

 • General  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • Comptabilitat Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • Extraescolars Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • Llibres Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

L’AMPA envia també correus electrònics a totes les famílies sòcies de l’AMPA  per compartir tant informacions de l’escola com de l’AMPA.

 Aprofitem per comentar que si alguna família no rep aquests correus i està interessada a rebre’ls que ens ho comuniqui al final d’aquesta Assemblea i l’inclourem a la base de dades.

 

 PRECS I PREGUNTES  

Surt el tema de socialització dels llibres, tema que desde l’AMPA ja es va començar a treballar, pero que és molt més complex del que sembla, ja que primer de tot els docents conjuntament amb l’escola han de presentar un projecte. Desde l’AMPA estem disposats a treballar conjuntament quant ens ho proposi l’escola.

També es pregunta com està la proposta de fer anglés al migdies amb l’empresa Kid and Us, que justament és un punt de la pròxima reunió de l’AMPA a tractar.

Es pregunta si hi ha o hi haurà pantalons curts de roba tècnica, ja que ni a la Flora ni a la botiga online no es poden trobar. L’AMPA farà les gestions oportunes per donar resposta.

Per acabar surten uns dubtes de l’APP Alexia, sobre la selecció de les adreces electròniques de les mestres que no és senzill de seleccionar. Es proposa que podria ser tipus xat. També es comenta que l’aplicació no permet veure l’historial de mails enviat, per poder fer un seguiment. L’escola pren nota d'això i ho comentarà amb els tècnics.

Sense més precs ni preguntes la presidenta agraeix l’assistència a les famílies presents i  dóna per acabada la primera assemblea telemàtica de l’AMPA  

Moltes gràcies.